Yamaha buitenboord motoren


Waarom een Yamaha buitenboordmotor?

Yamaha is voor veel mensen het synoniem voor buitenboordmotor.
In de loop der tijd heeft Yamaha dan ook een ijzersterke reputatie opgebouwd door zijn betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, lage onderhoudskosten en geavanceerde technologie.
Het is waarschijnlijk de meest gewilde en waardevaste buitenboordmotor op de Nederlandse markt.
Wel is Yamaha qua prijs ook de meest kostbare motor vergeleken met de andere merken, al is het verschil in procenten natuurlijk erg klein: minder dan 4% met de Suzuki en Mercury.
Wel krijgt u bij Yamaha voor deze prijs vanaf de F30 het unieke anti-diefstal systeem Y-COP erbij.

     

Dit is een exclusief systeem met een afstandsbediening met drukknop om het starten van de motor onmogelijk te maken. Net zoals bij een auto start deze alleen wanneer u dat wilt.
Hierdoor wordt de motor zonder de afstandsbediening onbruikbaar en onverkoopbaar.


Door Yamaha’s ijzersterke reputatie biedt Yamaha een uitgebreide garantie van
2 + 1 jaar. Het extra jaar krijgt u, wanneer de motor aantoonbaar jaarlijks door een Yamaha gecertificeerd bedrijf onderhouden wordt.
De mooie afwerking, doordachtheid en hoge kwaliteit maken de Yamaha toch een klasse apart. Niet dat de andere motoren “slecht” zijn, maar over het geheel genomen is Yamaha net een stapje verder wat betreft de ontwikkeling en engineering van zowel motor als ook afstandsbediening en overige elementen.

Zuinig en stil
Op het gebied van schone verbrandingstechnologie, de nieuwe milieu eisen, maar ook de hogere verwachtingen van de consument, loopt Yamaha vooraan in de technologie. Zonder af te doen aan het vermogen en de prestaties van de buitenboordmotor.
Vanaf de F25 zijn alle Yamaha motoren uitgerust met een elektronisch brandstof injectiesysteem (EFI).
Dit systeem zorgt voor een exacte timing en volume toevoer van de brandstof, om de verbranding te optimaliseren voor makkelijk starten, hogere prestaties en een ongekende brandstofzuinigheid.

Gebruiksgemak
Buiten dat de modellen van F2.5 tot en met F6 uitermate handzaam zijn, zijn ze ook uitgevoerd met een ingebouwde transparante brandstoftank. Hierdoor kunt u eenvoudig zien hoeveel brandstof u nog heeft en u houd meer ruimte over in uw boot.
De motoren kunt u op 3 zijden neerleggen, door het unieke carterventilatiesysteem behoort olielekkage nu tot de verleden tijd!

https://www.yamaha-motor.eu/nl/binary/2017-Yamaha-portable-buitenboordmotoren-brochure_tcm220-644227.pdf

 

https://www.yamaha-motor.eu/nl/binary/2017-Yamaha-buitenboordmotoren-brochure_tcm220-603890.pdf